ORGANIZACJA WESEL

Wesele w dobrym smaku
 

§lub jest najważniejszą uroczystością rozpoczynającą Wspólne Życie. Chcemy, aby Ten Dzień był dla Was wyjątkowy – pomożemy Wam zorganizować WESELE, które na zawsze pozostanie w Waszych sercach i pamięci.

 

Celem sprostania Państwa oczekiwań na ten szczególny dzień oferujemy:

Nasz koordynator przygotuje dla Państwa wyjątkową aranżację sali weselnej w dowolnym klimacie...


Zapraszamy do zapoznania się z pełną propozycją menu weselnych oraz wszystkich dodatkowych atrakcji.

 

Wesele piątkowe

 

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą — przez obsługę lokalu lub rodziców.

Aperitif

Szampański toast na sali weselnej

Napoje

Soki: jabłkowy, pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną – bez ograniczenia

Kawa/herbata – bez ograniczenia

Obiad

Zupa bursztynowa

3 porcje mięsa (po 100 g) na os.

Tradycyjny kotlet schabowy

Rolada z polędwiczki wieprzowej i kurczaka w boczki z bałkańskim serem

Pieczona kaczka

Dodatki

Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem

Frytki

Kapusta biała zasmażana

Buraczki zasmażane

Bukiet surówek

Ciasta

(po 3 kawałki/os. z pięciu rodzajów)

Sernik rossa, sernik z brzoskwinią, jabłecznik tradycyjny, bananowiec piaskowiec, tiramisu, kokosanka z ananasem, pychotka

Zakąski zimne

Tymbaliki z pstrąga

Pstrąg w delikatnej galarecie

Rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym

Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami

Rolada z kaczki nadziewana bakaliami

Klopsiki wieprzowe w sosie sojowym i orientalnym z warzywami

Sałatka brokułowa z mozzarellą , pomidorkami koktajlowymi i suszonymi

Pieczywo , masło

Gorąca kolacja

Żurek

Szaszłyki drobiowe

Po północy

Barszcz czysty

 

Koszt 185 zł/os.

Cena może ulec zmianie o 10% w roku 2021 i latach kolejnych.

 

 

Wesele tradycyjne

 

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą — przez obsługę lokalu lub rodziców.

Aperitif

Szampański toast na sali weselnej

Napoje

Soki: jabłkowy, pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną – bez ograniczenia

Kawa/herbata – bez ograniczenia

Obiad

Tradycyjny rosół z kury z makaronem

Kaszubski specjał - frykasy – kurczak w potrawce

3 porcje mięsa (po 100 g) na os.

De Volaille

Bitki ze schabu

Rolada kaszubska nadziewana kapusta zasmażaną i grzybami

Pieczona kaczka

Dodatki

Ryż

Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem

Ziemniaki opiekane w ziołowej otulinie

Groszek z marchewką

Kapusta czerwona zasmażana

Buraczki zasmażane

Bukiet surówek

Deser

Mus czekoladowy z polewą wiśniową

Ciasta

po 3 kawałki/os. z pięciu rodzajów:

Sernik rossa, sernik z brzoskwinią, jabłecznik tradycyjny, bananowiec piaskowiec, tiramisu, kokosanka
z ananasem, pychotka

Zakąski zimne

Terina z łososia z dodatkiem białej ryby i suszonych pomidorów

Rolada z pstrąga wędzonego ze szpinakiem

Łosoś marynowany w czerwonej cebuli

Pierś drobiowa nadziewana warzywami aromatyzowanym imbirem

Polędwiczka wieprzowa nadziewana grzybami leśnymi

Sakiewki wieprzowe z serowo grzybowym farszem

Sałatka jarzynowa w otulinie szynki

Sałatka gyros

Pieczywo, masło

Gorąca kolacja

Bogracz

Przed północą

Płonący pieczony indyk z wykwintnym sosem chrzanowo – żurawinowym – serwowany przez kucharza w stroju galowym

lub

Pieczony udziec wieprzowy w miodowej otulinie z sosem oraz kapustą zasmażaną – serwowany przez kucharza w stroju galowym

Po północy

Barszcz

 

Koszt 205 zł/os.

Cena może ulec zmianie o 10% w roku 2021 i latach kolejnych.

 

 

Wesele z akcentem kaszubskim

 

Przywitanie Pary Młodej chlebem i solą — przez obsługę lokalu lub rodziców.

Aperitif

Szampański toast na sali weselnej

Napoje

Soki: jabłkowy, pomarańczowy, woda niegazowana z cytryną – bez ograniczenia

Kawa/herbata – bez ograniczenia

Obiad

Rosół z kaczki z makaronem naleśnikowym

Kaszubski specjał - frykasy – kurczak w potrawce

3 porcje mięsa (po 100 g) na os.

Zrazy wołowe

Duszone udka z kaczki

Tradycyjny kotlet schabowy

Rolada z dzika z borowikami

Dodatki

Ryż

Ziemniaki gotowane oprószone koperkiem

Zasmażane ziemniaki z boczkiem i cebulką

Groszek z marchewką

Czerwona kapusta zasmażana

Buraczki zasmażane

Bukiet surówek

Deser

Ciastko pomarańczowe

Ciasta

po 3 kawałki/os. z pięciu rodzajów:

Sernik rossa, sernik z brzoskwinią, jabłecznik tradycyjny, bananowiec piaskowiec, tiramisu, kokosanka
z ananasem, pychotka

Zakąski zimne i specjały z naszej wędzarni i spiżarni:

Platery swojskich wędlin (wyrób własny restauracji):

Kiełbasa nordowa , kiełbasa niedźwiedzia, szynka wędzona
na surowo, pasztet drobiowy, zylc, ogórki kiszone, smalec

Łosoś wędzony z musem

Kruche ciastka nadziewane pastą wędzonej ryby

Sakiewki ze schabu faszerowane sosem tatarskim

Pierś drobiowa nadziewana wątróbka podana z sosem żurawinowym

Rolada z indyka z kurkami otulona boczkiem

Sałatka z wędzonym półgęskiemz kozim serem

Sałatka tradycyjna

Pieczywo, masło

Gorąca kolacja

Leczo z żołądków drobiowych

Drobne mięso

Klopsiki drobiowe na słodko ostrych warzywach

Przed północą

Pieczony udziec wieprzowy
w miodowej otulinie z sosem oraz kapustą zasmażaną – serwowany przez kucharza w stroju galowym

lub

Płonący pieczony indyk
z wykwintnym sosem chrzanowo – żurawinowym – serwowany przez kucharza w stroju galowym

Po północy

Leczo drobiowe

 

Koszt 250 zł/os.

Cena możę ulec zmianie o 10% w roku 2021 i latach kolejnych.

 

 

Informacje dodatkowe

 

Podstawowy wystrój weselny wliczony w cenie tj. : białe obrusy , drapery , świece oraz standardowa dekoracja stołu

Za alkohol nie pobieramy „korkowego”

Dzieci do lat 3 bezpłatnie

Dzieci od 4 do 10 lat – połowa stawki

Opcje dodatkowo płatne:

Powitanie salwa armatnia – 200 zł

Stół wiejski skomponowany z naszych produktów:
szynka wędzona na surowo, kiełbasa niedźwiedzia, kiełbasa nordowa, pasztet drobiowy owinięty boczkiem, salceson, zylc, smalec, ogórki i pieczywo

Mamy 3 warianty:

Do 30 os – 600 zł
Do 50 os – 1200 zł
Powyżej 60 os 2000 zł

Stół rybny dla 30 os ( łosoś wędzony, pstrąg wędzony, nordowskie rolmopsy, śledzik korzenny ) – koszt 1200 zł

Możliwość zamówienia pieczonego dzika – indywidualne ustalenia

Pokrowce na krzesła – 5 zł/os.

Jednorazowy koszt opakowań ma jedzenie po uroczystości – 70 zł

Poprawiny: 

Koszt poprawin 60 zł /os.
(zupa do wyboru : żurek, krem podgrzybkowy, ziemniaki gotowane, bukiet surówek) – czas trwania od 12.00 do 17.00 (każda następna rozpoczęta godzina 300 zł)

Poprawiny w Chacie grillowej koszt 80 zł /os.

Noclegi:

Dysponujemy 11 pokojami z dostawką.

 
 

Już dziś skontaktuj się z nami i omów szczegóły swojego Wesela.

Czekamy na Ciebie !
tel. 607 36 05 36